Monday, November 19, 2012

Viikko taas vierähtänyt...


...ja kiipeily on täyttänyt viikon aika kivasti. Tänään oli neljäs kerta tällä viikolla kun olin kiipeilemässä.

Viimeiset pari viikkoa olen satsannut enemmän boulderointiin, ihan vain sen takia että niin tykkään siitä ja myös että saisin vähän lisää voimaa. 

Tänään alkoi liidi kiipeily negatiivisillä seinillä. Tarkoitus on nyt liidailla hänkillä seuraavat pari viikkoa. 1.12. olisi luvassa sitten elämäni ensimmäinen köysikiipeily, ja JOS pääsen finaaliin pitää uskaltaa kiipeilyareenan kisa seinälle rimpuilemaan.

Tänään harjoittelin vapaasta tahdostani tippumista köyteen liidissä. Kiipesin negatiivistä seinää viidennelle jatkolle josta tulin sitten vain köyteen. Seuraavan kerran kiipesin hieman viidennen jatkon yläpuolella ja annoin tippua, viimeiseksi kiipesin kuudennelle jatkolle mutten klipannut sitä ja annoin tippua. Ei se ollut yhtään kauheaa, ennen minulla oli kauhea kutituksen tunne vatsassa mutta nyt sitä ei tuntunut. Vaikeaa oli vain päästää irti. Kaikki hyvin loppu hyvin.

Kiipeilyareenalla on myös viimeisen kuukauden sisällä ollut pari liidi onnettomuutta, onneksi ei sentään kenelläkään mennyt henki. Se on saanut meidät miettimään omaa varmistus tekniikkaa. Tänään sitten päätimme ottaa videolle omat varmistus tekniikamme ja analysoida niitä.




Kiipeily on sellainen laji että kannattaa ihan oman että toisien turvallisuuden takia silloin tällöin katsoa itseään peilistä ja miettiä miten sitä itse toimii eri tilanteissa. Minulle ainakin opettavaista nähdä itseni varmistamassa. Vielä pitäisi ylä-köysi varmistus ottaa videolle, se on kuitenkin pikkaisen erilaista liidi varmistukseen verrattuna.

Muuten taas uusi 6a+ topattu boulderissa, tällä kertaa negatiivi seinällä! Voima ja tekniikkaa on siis kohentunut.


Tulevan viikon liikuntasuunnitelma:

Ma - Crosstraining / Kävely
Ti - Afrotanssi
Ke - Kiipeily
To - Crosstraining / Kävely
Pe - Kiipeily
La - Crosstraining / Kävely
Su - Kiipeily

Hyvää viikkoa kaikille!!

- Sara

2 comments:

  1. Moi Sara,

    pitkästä aikaa...Nää sun kiipeily-jutut on mulle hepreaa, mut näyttää et voit hyvin :)))

    ja ONNEA Rouvalle ;);)

    T: samira

    ( muistatko? )

    ReplyDelete
  2. Totta kai muistan!! :D
    Kiitos kiitos!! <3

    ReplyDelete