Tuesday, January 4, 2011

Miten sinä syöt?

Uusi vuosi on kyllä lähtenyt todella hyvin käyntiin. Aamulenkkeilyn aloitin tänään, tuntui mahtavalta ja sain todella paljon lisä-energiaa päivääni ja tähän koko Feel-Good hommaan. Ruokailuukin siis yritän nyt taas panostaa joulun jälkeen paremmin. Kun siihen panostaa jaksaa kyllä paljon paremmin ja treeni tuloksia saa nopeammin ja helpommin esille.

Lounaani; raejuustoa, ruusukaali ja tonnikalaa

Mitä on hyvä muistaa kun tulee ravintoon 
ja syömiseen PN-tyylillä                                                                                                 (ravinto katsomus mitä itse noudatan)

- Syö joka 2-4h välein (noin 5-7 ateriaa päivässä)
- Syö jokaisella aterialla proteiinia noin 20-30g per ateria
- Syö jokaisella aterialla vihanneksia noin 2-3.5dl
- Noin 30% ravinnostasi pitäisi olla rasvaa (1/3 tyydyttyneitä-, 1/3 kertatyydyttymättömiä- ja 1/3 monityydyttymättömiä rasvoja)
- Suosi tärkkelyspitoisia (riisi, pasta, peruna) hiilihydraatteja ainoastaan treenien jälkeen
- Juo 3-4l vettä päivässä

Älkää laskeko kaloreita ja olisi suotavaa että kaikki energia jonka saamme tulisi ainoastaan ruoasta. Siis juo pelkästään 0 kcal pitoisia juomia; vesi, vihreä tee, kahvi.

Precision Nutritionin ajattelutapa on että 90% ajasta syödään puhtaasti ja 10% aterioista saa olla jotain näiden ohjeistuksien ulkopuolella. Esim. jos syöt viisi kertaa päivässä seitsämän kertaa viikossa, syöt 35 ateriaa per viikko. Näistä 10% on 3.5, siis 3-4 ateriaa viikossa saa olla 10% ateria. Joko se 10% ateria on iltapäivä kaakao 'check', jos se on illallisena pizza 'check', joko välipala, juoma tai päivällinen ja se ei ole ohjeistuksien mukainen se on yksi 10% ateria.

Nämä tottumukset eivät tietenkään sovi kaikille mutta on aina hyvä mietiskellä näitä asioita ja löytää itsellensä sopivat ravintotottumukset. Kun kuulin ja kokeilin Precision Nutrition ravintotottumuksia huomasin melko nopeasti että ne sopivat minulla kuin nakki. Löydä sinä omasi!

Uudet enkat tehty dipissä (6kpl) ja leuanvedossa myötäotteella (6kpl)

 

   

- Sara

No comments:

Post a Comment