Wednesday, May 22, 2013

Eka sportti...

Green Future 5a Kauhala
.. on nyt suoritettu. Ylitin itseni täysin eilen ja liidasin Green Futuren (5a) Kauhalassa. Eilenhän jo blogissani kirjoitin, että liidaan sen jos uskalla ym. No juuri kun oltiin lähdössä kotiin aloin penkomaan jatkojani esille ja esitin varovasti mielenkiinnon liidata se reitti. Ystävä M heti sanoi, että totta kai, sinne vain. Taas varovasti sanoin, että jos nyt menisin vähän hiplaamaan sitä ainakin, katsoen jos se olisi liidattavissa. M totesi, että ei mitään hiplauksia vain ylös asti vain. Noh, lähdinhän mä ja heti kun astuin kalliolle niin unohtui kaikki muu.

Liidaus meni todella hyvin, oli varmaa ja sujuvaa. Kun olin viimeisen pultin ylä-puolella, mutta ankkurin ala-puolella, havahduin todellisuuteen, että tässä on joko tiputtava tai yritettävä viimeinen vähän haasteellisempi muuvi ankkurille. Että tie on alas-päin kuitenkin jos en onnistu. Mutta onnistuinhan mä!! Ja sitten repesin iloin kyyneliin kun eka  sportti red-pointattu!!!



Skumppaa en saanut tästä hienosta suorituksesta mutta kiipeily ystävä H osti pussin Dragstereita kunniaksi ja kotona vielä kultsu antoi suklaa-jäätelön. Nam Nam Niistä oli ihana nauttia leveä hymy huulilla.

En voi sanoa, että liidi pelko voitettu mutta kynnys kalliolla liidaamiseen ylitetty. Eikun lisää sportteja taka taskuun ja Chorroon!!


Ihanaa kun kesäiset säät on tullut ja voi lenkkeillä trikoissa ja t-paidassa. Häihin kasvatettu pitkä tukka saa vaihteeksi lyhyemmän kuosin ensi Tiistaina. Vanha kunnon polkka kehiin, ja kesäksi niska paljaaksi. En tiedä mitään sen parempaa. Kyllä tulee pitkää hiusta ikävä, mutta saa sitten talvella taas kasvaa.


Painokin on tässä kivasti tullut alas. Tervellinen ravinto ja aerobisen treenin lisääminen on tuottanut tulosta. Sekä viimeisen kahden vuoden stressi lauennut, siinä varmaan SUURIN syy!!! Perjantaille sain ajan InnBody mittaukseen. Tiedän, että hyviä tuloksia ei varmastikkaan ole tulossa, mutta haluan kartoittaa lähtökohdan koska kesän päätteeksi haluaisin olla taas timmimmässä kunnossa, että talvella voipi sitten vetää kovia tuloksia sisä-seinällä; timmimpänä ja kevyempänä!! ;-)

Tämmöisiä uutisia tällä kertaa. Perjantaina sitten varmaan InnBody tuloksia seuraavaksi poustaan.

- Sara

7 comments:

  1. Superia, muistanko kun vannotit, ettei ulkoliidiä vältsi oo se sun juttu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Joo..muistan itsekkin..ja nyt kyllä vähän ihmetyttää, että sellainen tullut mun suusta!! Tuntui todella vapauttavalta liidata kalliolla!!

      Delete
    2. no hei, mä olin kans ihan varma, ettei toi ulkokiipeily ylipäätänsä ikinä tuu olemaan mun juttu :D

      Delete
  2. Todella hienoa!

    Ulkona kiipeeminen on vaan todella paljon kuumottavampaa, reitin lukeminen vaikeampaa ja saitatessa ei tiedä oikein mitä tulee eteen. Pelkojen selättäminen antaa henkisesti paljon. Varmaan muistat kuinka tumpelo sitä oli ekoja kertoja seinällä? Ja kuinka sitä on kehittynyt? Sama tapahtuu kyllä ulkonakin ajan kanssa. Voi tosin joskus turhauttaa, että ulkona tulee kiivettyä usein helpompaa greidiä kun sisällä.

    Muista Chorrossa aloittaa maltilla helpoilla, että pääsee jujusta kiinni ja tsekkaa aina jalkkikset :-) Ollaan nyt Orpierressä ja tää on tosi mainio paikka kiivetä vitosia ja kutosia. Pulttaus on tiheää ja kivi pääosin hyvää. Ja yllätyin kuinka hienoja multi-pitchejä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos!! :D Tarkoitus on ensimmäisenä päivänä mennä Mijakseen niitä uber helppoja kiipeämään, että tulee tottumusta kiveen ja muutenkin säähän. Sitten kun se homma sujuu niin Chorroon, jossa sitten taas ihan 4-5 liidaillaan, reissun lopussa ehkä vedetään yksi multipitchi!! :D

      Olen intoa täynnä!! :D

      Delete
  3. Hei, kivaa reissua ja nauti. Ei niitä greidejä kannata tuijottaa, ihmettelet vaan sitä mieletöntä kiveä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooo..en ajatellutkaan. Ihan vain kokemusta saamaan ja nauttimaan lime-stonen kiipeämisestä. Kiitos paljon!!

      Delete