Wednesday, February 1, 2012

Hurahdus boulderointiin

En ole koskaan ollut niinkään innostunut boulderoinnista. Se on kiipeilymuoto jonka kautta harjoitetaan voimaa ja tekniikkaa köysikiipeilyyn. Lajissa voi myös kilpailla ja harrastaa ihan sellaisenaan. Köysikiipeilyyn verrattuna boulderoinnissa seinät ovat usein negatiivisia (päällekaatuvia) ja korottuvat ainoastaan 5m korkeuteen. Alapuolella on pehmeä joustava patjamatto jolle sitten tiputtaudutaan kun on valmis tulemaan alas. Siis itse laskeutumis tekniikkaakin kannattaa harjoitella.

Yhdellä kädellä on voinut tähän asti laskea kuinka monta kertaa olen boulderoinnut. No ystävä viime viikolla veti minua kädestä mukaan kokeilemaan. Oli varmaan kolmas kertani, ja siihen katsoen meni varmaan aika hyvin.

Spagaattia en koskaan ole saanut, mutta kivasti leveyttä tässä sain

Ehkä minä vielä joku päivä kasvan pari senttiä kun kurottelen niin paljon

Ja lavoissa/hartioissa tuntuu

Sitten välillä nauretaan kun on tiputtu suoraan selälle *pam*

Ja sitten välillä levätään

Mitä boulderointi on? Katso



Iloisena ja innoissani myös kerron että osallistun Adventure Partnersin kiipeilyvalmennuskurssille. Tämä wanna-be kiipeilijä aikoo nyt tosissaan oppia ja treenata kiipeilyä. Uskon että tämä kurssin myötä kehityn entisestään varsinkin kun Adventure Partners satsaa laatuun ja asiantunteviin kouluttajiin.

- Sara

1 comment:

  1. Hienoa! hyvältä näyttää :). Monipuolinen treenaaminen kunniaan :D. Kurssi kuulostaa hyvältä!

    ReplyDelete