Tuesday, March 13, 2012

Siirtyminen peruskunto kiipeilystä...

voima kauteen onkin sitten kiinnostavaa ja varmaan hastavaakin monella tavalla.
Minun peruskunto kiipeily kausi jäi aika lyhyeksi sairastelun takia mutta olen viimeiset kaksi ja puoli viikkoa päässyt 2-3krt viikossa kiipeilemässä.

Välillä pystynyt ihan hyviin yhtäkestoisiin pitempiin kiipeilyihin ja huonoina päivinä joutunut tyytymään 30minuutin rupeamaan. Pieniä rasitusvammoja on tullut mutta myös mennyt pois ja olen kyllä olosuhteisiin nähden tyytyväinen pk-kauteen.

Voimakausi alkaa ja boulderoimassa pitäisi käydä 2-3krt viikossa. Tarkoitus olisi vetää ensin perusvoimaa niin että kehomme sopeutuu boulderointiin ja hermosto herätetään kyseiseen kiipeilymuotoon.

Treeni alkaisi hyvällä lämmöllä ja sitten vetää 4-5 boulderia 4-5krt läpi. Jokaisen kiipeilyn jälkeen levätä 2-3min ja sitten jokaisen boulderin välillä 5-10min.

Odotan kyllä innolla päästä oppimaan enemmän boulderoinnista mutta samalla vähän harmittaa että tulee taukoa köysikiipeilyyn. Kun voima kauden jälkeen siirrymme voimakestävyyteen lähdemme liidaamaan ja sitä en ole muutenkaan nyt ollenkaan tehnyt kahteen kuukauteen. Sittenhän on jo ollut taukoa kolme kuukautta ja ajatus jo siitä pelottaa. No ei kai voi mitään muuta kun antaa ajan näyttää.

Toivottavasti lihakset eivät liikaa lähde kasvamaan tällä kaudella!
Häät kun tulossa niin ei olisi kiva saada yhtäkkiä massiivista kiipeilijän ylä-kehoa.

- Sara

2 comments:

  1. Missäs ajattelit käydä boulderoimassa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huomenna meillä on valmennus kerta Konalassa ja jos tykästyn paikkaan niin varmaan siellä. Muuten salmiksessa. Tuntuu vain turhalta laittaa 55€ kuukausi korttiin boulderkeskukseen kun 6kk kortti salmikseen jo maksettu.

      Delete