Thursday, November 3, 2011

Hyöty kaikesta pienestä

Kävelin eilen aamulla töihin kuunnellen radiota
Olemme onnekkaita että viime aikoina on ollut hyviä syys säitä. Toivottavasti läpi syksyn tämä kuivuus jatkuisi ja joskus joulukuussa sitten yhtäkkiä vain tulisi tupruttaen lunta!

Olen nykyään kokopäivätyössä päiväkodissa. Hoidan 1-4 vuotiaita lapsia ja hieronta sekä personal trainer hommat ovat saanneet toistaiseksi jäädä tauolle. Yrittäjyyteen varmaan joku päivä vielä palaan mutta tällä hetkellä nyt näin.

On ollut ihana pystyä kävellä työmatkat kun asun vain 4km työpaikastani. Aikaiseen aamuvuoroon klo.06.30 en ihan viitsi kävellä mutta klo.08.00 eteenpäin vuorot ovat sopivia, minulla kestää vajaat 30min kävellä töihin. Pyörällä kesällä hurahtelin alle vartissa.

Hyötyliikunta on tärkeää ja olisi hyvä että me kaikki hyötyisimme siitä päivittäin. Enemmän tämä maailman kulu menee siihen että ajamme joka paikkaan, istumme töissä tietokoneen edessä ja kotona tujotus jatkuu tv:een edessä. 2000-luvulla syntynyt sukupolvi oppii elämään ns. neljännen ruudun kanssa; siis älypuhelin.

Muista siis liikkua päivittäin jossain määrin. Ota vaikka askelmittari käyttöön joka tallentaa sinun joka askeleen ja yritän saavuttaa se 10 000 askelta per päivä. Hyötyliikunnan lisäksi on tärkeää liikkua 1-3krt viikossa että se olisi terveyttä kohentavaa. Tämä liikunta olisi hyvä jakaa lihaskuntoon sekä aeroobisen liikuntaan.

Minulla on suunnitelmana talven aikana panostaa
- 1-3krt viikossa seinäkiipeilyyn
- 1-2krt uintiin
- 1-2krt juoksuun/hiihtoon.
Sekä sitten kävellä työmatkat aina kun voin.

Suunnittele viikkosi treenit etukäteen ja merkkaa ne kalenteriisi se helpottaa sinua saada ne oikeasti tehtyä!!

- Sara

No comments:

Post a Comment