Wednesday, March 27, 2013

EI NYT....


Voima kausi on ollut täydessä vauhdissa ja todella hyvin on mennyt, kunnes Maanantai iltana Konalassa hänkillä oikea kyynärvarsi sanoi 'naps'. Kävin laittamassa kylmää ja lopetin treenit siihen. Seuraavana päivänä kämmen oli turvoksissa enkä pystynyt nostamaan tavaroita kädellä.

Se oli sitten menoksi Dextraan käsikirurgille ja testattunsa mun sormia totesi, että oikean käden nimettömän sormen jännetuppi on revennyt kämmenen kohdalla. Tuossa kuvassa tuo kämmenen keskellä oleva sininen aluea, nimeltään 'common flexor sheath'. Se on revennyt siitä nimettömän
sormen alueelta, joka tekee sen etten pysty koukistamaan nimetöntä jos siinä painetta.

Nyt sitten minimi kolmen viikon tauko kaiken muotoisesta kiipeilystä. Muuten saan elää ihan normaali elämään mutta välttää liikkeitä jotka tuottaa kipua sormeeni. Mm. en pysty sulkemaan ovia kädelläni, voitelemaan leipiä, solmimaan kenkiä, nostamaan tiukkoja housuja ylös, kaatamaan maitoa maitopurkista jne.

Sormen joudun teippaamaan keskisormeen kiinni, että ne saa tukea toisistaan. Mutta kuitenkin tässä niitä vahingossa koko ajan käytän, sekä satutan. Saa nähdä miten selviän näistä seuraavista kolmesta viikosta.

Mua pännii tämä tilanne todella paljon, ja itkut on itketty ja kunnolla. Niin hyvä valmennus ja treeni kausi nyt ollut käynnissä, etten olisi halunut sitä laittaa tauolle. Sitten tauon jälkeen pitää taas alkaa voimakausi alusta, ja kaikki siirtyy eteenpäin. Miten osaankaan olla kolme viikkoa kiipeämättä? Mitä jos kaikki tähän asti opitut asiat ja jutut jossa olen kehittynyt häviää?! Oi voi tätä elämää...

El Chorro

HYVINÄ uutisina kuitenkin tässä kerron, että lennot on nyt ostettu Malagaan ja El Chorron kiipeily reissu odottaa 3-11.06.13. En malta odottaa.






4 comments:

  1. Tsemii kovasti! Kyllä se paranee ja vielä nopeasti, kun maltat vaan. Eihän se kivalta tunnu, mutta entistä ehompana sitten takaisin. Onneksi tuli kuitenkin vain 3vko tauko, eikä 3kk, kunten mulle viime kevään, kun peukalo murtui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Nora. Niin kun sanot, kyllä se tästä vielä paranee, kun vain maltan olla kiipeämättä. Tosin mun 3vko taitaa nyt venyä neljään tai jopa viiteen viikkoon. Mutta tärkeintä on että tulee kuntoon.

      Delete
  2. Ikävä kuulla. Tais olla eka kerta, kun rouskahti? Kyllä sormet paranee, toisinaan nopeastikin.

    Fakta on, että jokaiselle joka kiipeää usein ja pitkään, sormivamma osuu kohdalle muodossa tai toisessa joskus. Oman kokemukseni mukaan se tapahtuu aina silloin, kun menee parhaiten, joka triplaa turhautumisen määrän tähtitieteellisiin mittoihin. Siksi on joskus parempi perääntyä ajoissa, koska paikat ja reitit "ylikuumenee" maanisen vaiheen aikana.

    Ootko kokeillu kylmä kuumaa, lavuaarissa lilluttelua?
    Hernepussin mutistelu kantsii aloittaa sit ku akuuttivaihe on takana. Koeta pitää veri kierrossa sormissa, jollain keinolla. Nakit on kehon äärireunalla, jonka takia ne paranee hitaasti tai hitaammin. Tää on oma päätelmäni, ei lääketiedettä.
    Kyllä se siitä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo oli eka kerta kun rouskahti. Ihan ensimmäisinä kuukausina kun kolme vuotta sitten aloitin kiipeily oli oikean kyynärvarren kanssa ongelmia, mutta se oli vain rasitusta johon käsi ei ollut tottunut.

      Joo tiedossa on ollut että jossain vaiheessa kohdallenikin osuu vamma. Mutta niin kuin sanoit, se tapahtuu aina silloin kun ei saisi tapahtua.

      Tässä sormi oli jo parempaan päin mutta tossa pari päivää sitten meni taas huonompaan. Sairasloma töistä odottaa, jospa vaikka sitten saisin sen kuntoon.

      Delete