Tuesday, August 3, 2010

Elokuu kruunattu

Hyvä viikko takana ja uusi viikko aloitettu!

Viime viikon treenit kaikki toteutettu niin kuin olin suunnitellut. Paitsi että vaihdoin lepo päivän toiseksi..koska jalat tarvitsivat lepoa vähän aikaisemmin. Pitää oppia kuuntelemaan omaa kehoansa, se kestää aikansa mutta on hyvin tärkeää. Joskus on pakko sallia keholle lepoa vaikka sitten olisikin extra lepo päivä. Ei kannata treenata jos keho on liian väsynyt tai kipeä..siitä ei saa mitään irti.

Huomennakin joudun lepäämään koska jalat ovat niin kipeät eilisestä 17km lenkistä, jonka piti olla 14km mutta piteni vahingossa, erehdyin sen pituudesta. Etureidet menivät pahasti araksi ja kaikki tärähtely sattuu. Tänäänkin olin kiipeilemässä ja tuntui kivasti jaloissa, siis huominen lepo tulee juuri sopivasti.

Olen huomannut että minun ravintotottumukset ovat parantuneet ja niistä on tullut paljon monipuolisemmat. Suhteeni ruokaan on muuttunut todella paljon monella eri tavalla. Ennen ajattelin todella paljon, mitä voin syödä ja kuinka paljon. Nykyään toimin automaattisesti terveellisesti, hyvät tavat ovat pitkän työn jälkeen alkaneet juurtua minuun. Kaikki kestää aikansa, varsinkin kun yrittää muuttaa vanhoja tapoja uusiin ja poistaa huonoja tapoja.

Tietenkin minulla on vielä huonoja ravinto tapoja jotka vaatii muutosta, mutta ei voi muuttaa kaikkea kerralla. Pitää alkaa jostain, tehdä pieniä muutoksia, ei mennä heti ääripäihin ja yrittää muuttaa jotain suurta. Silloin vastaan tulee vain epäonnistuminen.

Viikkoni suunnitelmat ovat vielä melko auki mutta toistaiseksi yritän suorittaa treenit seuraavasti:

Maanantai: kiipeilyä (toteutettu)
Tiistai: Lepo
Keskiviikko: kiipeilyä (mahdollisesti 10km lenkki riippuen koska pääsen töistä)
Torstai: Intervalli treenit 2 x 5 x 400m
Perjantai: Kiipeilyä
Lauantai: Päiväristeily Tallinnaan
Sunnuntai: 17km lenkki

Muista, suunnittele viikon treenit sekä seuraavan päivän ruoat aina etukäteen!
Hyvin suunniteltu on puoleksi suoritettu!!

-Sara

No comments:

Post a Comment