Thursday, August 26, 2010

Oi näitä jalkoja, ja voi tätä selkää

VAROITUS, vollotusta tulossa.
Kymmenen päivän tauon jälkeen kävin eilen juoksulenkillä. Vedin heti 17.4km koska pieni paniikki jo iskee kun vain 2 1/2 viikkoa jäljellä 1/2 maratoniin ja jalat eivät ole tottuneet vielä pitemmille matkoille.

Ratkaisu ei ollut hyvä. 13kilometrin kohdalla oikeaan polveen tuli kauhea pistävä kipu, oikean puolen nivusissa tuntui ja jostain syystä jalkani vain hyytyivät. Oli pakko kävellä viimeiset neljä kilometria.

Vollotus ei vielä lopu tähän. Yöllä alkoi ala-selkä kivut. Kääntyminenkin sattui. Tuska oli kova yöllä..ja jatkuu vielä tänä aamunakin. Tiedän että iltaan mennessä kipu pitäisi olla poissa ja käännyn jokaiseen suntaan normaalisti.

Minulla on pieniä välilevyn pullistumia selässä. Juoksiessa tulee tärähdyksiä selkärankaan ja ne ärtyy ja vetää koko ala-selän lihaksiston jumiin, silloin en käänny enkä kierry minnekkään. Olen kuin 80-vuotias mummo, eikö ihanaa? Tai ehkä voisi jopa verrata raskaana olevaan naiseen jolla vatsa jo niin iso ettei pysty normaalisti kulkemaan.

Pitäisi vielä ehtiä suorittamaan ainakin kaksi pitempää lenkkiä ennen ensi viikon Torstaita. Sen jälkeen alkaa 1/2 maratoonille valmistautuminen ala-raaja hieronnalla ja tankkaamisella.

Tänään luvassa hiusten leikkuus, seinäkiipeilyä (koska taitaaa sataa koko päivän) jos selkä kestää ja illalla poikien jalkapallo treenit.

Tässä siis nyt näette näitä minun vaikeita päiviä, niitäkin tulee ja pitää sitten hidastaa ja hoitaa itseään.


-Sara

No comments:

Post a Comment