Wednesday, July 6, 2011

Maantie kutsui minua tänään



30.6km pyöräilylenkki
Tänään lähdin ensimmäistä kertaa määrätietoisesti pidemmälle pyöräilylenkille. Eilen katsoin google mapista sopivan reitin valmiiksi ja eikun lähdöksi. Porvoossa jossa nyt olen ollut koko viikon ns. lomalla on paljon hyviä ja mukavan pituisia pyöräilylenkkejä.

Täällähän on myös joka vuosi pari pyöräilykisaa. Ennen kuin täällä asuin (olen täältä kotoisin) kävimme aina isäni kanssa katsomassa kortteli ajot ja Porvoon mikä lienee kisan nimikään. Paljon oli aina osallistujia ja aina tapahtui jänniä kaatumisia, jotka tietenkään eivät olleet mukavaa katsottavaa tai koettavaa kisailijalle.

Tänään pyöräilin vähän Porvoon keskustan ulkopuolelle saarelle nimeltä Kråkö. Se on kaunis paikka ja siellä on ihan kivat hiekkarannatkin. Paljon oli paikka muuttunut, lähinnä talojen suhteen. Paljon isoja, uusia taloja sinne pystytetty. Kuuma oli ajaa mutta kivasti tuuli siellä saarella niin se ainakin viilensi oloa vähän.

Kivasti tunsin jaksavani pyörälenkin, se oli kuitenkin jo 30km lenkki. Minulle se on paljon, jos ajattelee että jaloissani on vain 20km takana ja en juuri ole pyörään koskenut 10-vuoteen. Harrastin silloin 10-vuotta sitten maantiepyöräilyä vuoden mutta kantti ei kestänyt sitten ryhtyä kilpailemaan.

Tänään huomasin ylämäissä että jalat eivät ole tottuneet, eikä niissä ole lajinomaista kestävyyttä ja voimaa. Keskivauhti oli kuitenkin ihan hyvä 23km/h, olen siihen hieman yllättynyt. Odotin kuitenkin jotain 18km/h...toivottavasti kesän loppu puolella jaksaisin jo lähemmäs 30km tuntivauhtiin. Vähän kerrallaan, eihän tässä ihmeitä tehdä yhdessä päivässä!!

Mitä sinä harrastit ennen johon voisit taas tehdä tuttavuutta?

- Sara

No comments:

Post a Comment