Tuesday, September 6, 2011

Goretexistä apua

Tänään on ollut urheilu riittoisa päivä.
Heräsin klo.07.15 ja ponkaisin heti ylös, laitoin pyöräily vaatteet päälle ja hyppäsin pyörän selkään.
Siinä meni työmatka alle vartissa ja heräsin samalla, joka on hyvin tarpeellista koska työtä on vaikea tehdä jos ei ole hereillä.

Iltapäivällä minulla oli sitten taukoa töiden välissä ja silloin lähdin juoksu lenkille. Kertyi komiat 9.68km, vaikka tarkoitus olikin juosta miltein 14km lenkki, jäi nyt vähän vajaaksi tavoitteesta, mutta olen tyytyväinen kuitenkin.

Innoissani otin ihka uudet urheilu vaatteeni kokeiluun ja totesin ne todella hyväksi satsaukseksi.

Viime viikolla satsasin kunnon Goretex vaatteisiin. Ostin Haglöfin Paclite takin Lim Q väriin ja housut (mustat).

Nämä ovat ainutlaatuiset, hyvin istuvat ja ei ole paljon saumoja. Vesitiiviit vetoketjut. Kiinteä, kolmessa suunnassa säädettävä huppu (PRIIMA JUTTU) Muotoillut hihansuut kuminauhat ja peukalolenkit. Pidempi takakappale.

Housuissa vesitiiviit vetoketjut sääriosassa, ne helpottavat pukeutumista ja riisumista. Edessä vesitiivit vetoketju. Vyötärönauhassa joustava vyö ja linjakas solki. Muotoillut polvet. Säädettävät lahkeensuut kuminauhalla. Siirretyt saumat lahkeiden sisäsivuille, ehkäisevät ihon hiertymistä.

Niissä oli kyllä kaikella tavalla hyvä liikkua. Pyöräilin myös kotiin niissä ja vesi ei tullut läpi eikä tuulikaan. Tarkenin olla vain alusvaattesillaan niiden alla. Hyvä ostos!! SUOSITTELEN!

Mikä on sinun uusin urheiluvaate/väline?
 - Sara


3 comments:

  1. Vai uusin... enpäs äkkiseltään muista... ei kai nyt sentään huhtikuussa saadut kaksi golfmailaa? Oon mä varmaan jotain vaatetta sen jälkeen ostanut, mutten mitään isoa ja merkityksellistä, kun en nyt muista :D

    Huoh, mun pitäis hommata uusi sadeasu (tai takki vähintään) golfiin, mutten saa aikaiseksi, kun ottaa päähän, että vanha on pieni, ja mun on tosi vaikee löytää sopivaa (naisten on yleensä liian pieniä ja miesten liian suuria), ja ne maksaa paljon, eikä sille kuitenkaan ole kovin paljon käyttöä. Mut sit sen muutaman kerran vuodessa, kun sitä sadetakkia tarttis niin on ihan pulassa... Ainiin ja sit vielä se vaikeus, että sovittaessa ei voi kunnolla varmaksi tietää, miten paljon se hiostaa sit oikeesti!

    ReplyDelete
  2. Pumpumkatti - Tuo hiostus onkin ikuinen ongelma. Tosin just Haglöf on siitä kyllä tunnettu merkki ettei hiosta paljon. Ja ei niin tehnytkään tänään. Riippuu paljon myös siitä että minkälaista urheilua alkaa ne sadetta kestävät vaatteet päällä tekemään. Golfissa voisin kuvitella että ei pahasti hiostaisi kun vauhti koko ajan vaihtelee.

    ReplyDelete
  3. Mäkin taisin viime talvena kirjoitella blogissani vaateasioista. Hankin silloin viimein hyvät juoksuvetimet tosi kylmille keleille ja maksoin niistä aivan törkeesti. Sitä ennen olin aina juossut kovilla pakkasilla uskomattomilla rytkyillä ja täytyy sanoo, että fiilis oli kuin toiselta planeetalta kunnon vetimet yllä.

    Sadeasujen suhteen tuo hiostus on ongelma, mutta kyllä niitäkin tosiaan hyviä löytyy.

    Oman kokemukseni mukaan SUUNNISTAJIEN käyttämät juoksuasut ovat yleensä loistavia kosteissa keleissä. Itse en juurikaan suunnista (tavallisessa juoksussa on tarpeeksi haastetta), mutta suunnistajan kaupasta olen ostanut monta hyvää vaatepartta, joita olen sitten lenkeillä käyttänyt. Suunnistajat kun rypevät ryteikössä ja usein märissä ( vetisissäkin oloissa, niin heidän vaatteetkin on suunniteltu tätä kestämään. Olenkin ollut usein sateisillä ilmoilla juoksija suunnistajan vetimissä ja ei ole ollut valittamista :)

    ReplyDelete