Wednesday, October 10, 2018

Liikunnallinen elämäntapa oppina lapsille

Vaikka lapsien kanssa on toisinaan haastavaa jaksaa ja ehtiä treenata on se myös palkitsevaa ja hauskaa. Sinä myös näytät hyvää esimerkkiä lapsillesi kun olet aktiivinen ja pidät huolta itsestäsi.
Arki illoista voi saada leikkisän kun otat lapset mukaan jumppaamaan.

Tänään minun miltei 9-kuukautinen osallistui minun jumppaan. Hänellä oli hauskaa ryömiä ja kiivetä mamman päälle ja otin hänet lisäpainoksi kyykkyihin. Myös esikoiseni osallistui vähän myöhemmin isän jumppaan. Hän tykkää kovasti haasteista yrittää tehdä samoja jumppia kuin isä.

Vajaa 4-vuotias tyttäreni aloitti nyt syksyllä seikkailujumpan Tapiolan Voimistelijoissa. Se on kerran viikossa. Vaikka en usko, että vielä alle 6-vuotiaat tarvitsevat maksullisia harrastuksia mutta ajatuksena tälle oli kyllä myös kielten oppiminen. Hän ei osaa suomea eikä kuule sitä juuri missään niin tämän jumppa hetken kautta hän saa ohjatussa liikunnassa oppia suomenkieltä.

Sitten on tietenkin se hyötyliikunta. Muistakaa hyötyä siitä. Ottakaa rappuset hissin sijasta ja auton tai bussin sijasta voitte kävellä...tai jopa vain jäädä vähän aikaisemmin pois bussipysäkiltä. Nyt kesän aikana olen suosinut pyörää ja pyöräkärryä kun vein esikoista päiväkotiin. Kävely toimii yhtä hyvin mutta vie enemmän aikaa, mutta eihän tällä kotiäidillä kiire ole. Olen yleensä ottanut päiväkotiin viemiset alkuveryttelynä ja sitten tehnyt jumpat heti kotiin tultua. Works like a charm.

Parempi antaa jumpata ja liikkua päiväsaikaa kuin öisin. Saa vanhemmatkin nukkua. ;-)


- Sara

No comments:

Post a Comment