Sunday, April 7, 2013

Lepoa ja lisää lepoa

Kaksi viikkoa takana lepoa kiipeilystä ja valitettavasti ei ole käsi vieläkään parantunut. Voi itse asiassa sanoa, että käsi on pahempi kuin mitä oli. En saanut alun perin sairaslomaa töistä lainkaan ja vaikka olin teipannut keskisormen nimettömään kiinni ekalla viikolla, tein päivittäin sekä töissä että kotona koko ajan jotain liikkeitä jotka tuottivat kipua käteen.

Ensimmäinen viikko meni teippi sormissa. Toisella viikolla sormi oli jo parempi, joka oli petollista enkä käyttänyt teippausta. Päiväkodissa jossa olen tilapäisesti töissä opiskeluiden oheella, tapahtui nyt Torstaina pieni "yhteenotto" yhden lapsen kanssa joka veti minua sormista, juuri kipeän käden sormista. Tämä tietenkin teki niin hyvää kädelleni. Perjantaina käsi oli selvästi kipeämpi sekä heikempi ja menin vahingossa oikealla kädellä nostamaan yhden kassin. Voitte kuvitella loppu tuloksen.

Koko viikonlopun käsi on ollut todella kipeä, enkä pysty kättä lainkaan käyttämään normi asioiden tekemiseenkään, ja yöunetkin ovat häiriytyneet kivun takia. On sairasloman paikka ja olen menossa takaisin lääkärille huomenna. Kiipeilyvalmennus menee nyt vähän pieleen ja jää kesken mutta tärkeintä on, että olisin kiipeily kunnossa El Chorron reissua varten kesäkuussa.

Siitä puheen ollen El Chorron topo saapui Perjantaina. Wohoo Vähän on mahtavaa katsella läpi mitä kaikenlaisia reittejä siellä on tarjolla. Tarkoitus on käydä myös El Chorron ympärillä olevilla kiipeily alueilla. Etelä Espanja tarjoaa monia muitakin hienoja mestoja kun vain Chorro.

Vähän olen itse tässä mielessä suunnitellut, että voisi ihan aloittaa meidän kotikulmien läheltä Mijas pueblon kiipeily tarjonnasta. Monet sanoo, että paikka on huono, eikä sinne kannata mennä mutta minä ajattelin kyllä, että se pitää itse kokeilla ja kokea. Sen jälkeen voi tehdä omat johtopäätökset. Mijaksessa kuitenkin jopa kaksikymmentä 5-6a reittiä, niissä ihan tarpeeksi jo yhdeksi päiväksi räpeltämistä.

Muunmuassa Desplomilandia, Loja, El Torcal, Archidona ja Túron ovat hyviä paikkoja lämpiminä kesä päivinäkin. Että kiivettävää kyllä riittää kesäkuussakin siellä. Ei niin kuin Suomessa kun menee yhdelle kalliolle, siellä voi olla 5-15 reittiä. Kun El Chorron toposta katsoo niin reittejä on 30-70 per kallio, aika mahtavaa. Myös reittejen pituudet ovat ihan eri kuin täällä meillä. Nauroinkin itselleni kun katsoin kuvista passeleita reittejä. Huomasin yhdestä kuvasta yhden lyhyen reitin ja ajattelin, että jopas on lyhyt reitti, nooooh kun katsoin reitin tiedosta sen pituutta niin olihan se sitten kuitenkin 15m ja sitten mietin paljonko ne pitkät ovat, niin nehän menee jo 29-34 metriin. heheh NICE Kiivettävää on siis metrikaupalla.


1 kuukausi 3 viikkoa ja 6 päivää jäljellä reissuun.


Hienosti olen kuitenkin saanut treenattua kaikkea muuta. 
Nyt parantelemaan kättä rauhassa, ja muuten crosstrainaten, lenkkeillen ja corea treenaten.

Viime viikon treeni saldo

 

- Sara

3 comments:

  1. Tsemppiä, tsemppiä! Ja kärsivällisyyttä.
    Kyllä se siitä paranee, kun maltat vain.
    nimim. "kuuden sormimurtuman kokemuksella"

    ReplyDelete
  2. Terveisiä Kataloniasta! Meillä jäi säiden vuoksi monta hyvää paikkaa välistä Malagassa (Desplomilandiassa haluaisin ehdottomasti päästä vielä käymään), mutta käymistämme paikoista pidimme eniten Torcalista. Uskoisin, että Torcal on kesällä hyvä mesta paeta hellettä, kuten käsittääkseni myös Desplomilandia. Kitka katoaa kalkkikiveltä aika nopeaan auringonpaisteessa. Eikä Mijaskaan niin huono ole, siinä on aasitalli vieressä, joka ehkä säikyttelee kaupunkilaisia hajullaan ja kanjoni on aika pulunskeidassa. Suosittelen ostamaan lisäksi Desnivelin topon Andalucia, siinä on paremmin muita alueita.

    Itse mursin oikean käden kaksi sormea kaksi vuotta sitten, paraneminen oli tuskaisan hidasta. Mä tietysti menin seinille ennen kuin olis saanut, joten malttia - älä tee niinkuin minä :-)Toki erona on se, että murtuneet sormet ei saisi liikkua, ilmeisesti sinun tyyppisellä vammalla suositellaan mahdollisimman paljon liikettä kivun sallimissa rajoissa? Omalla kohdalla lääkärin diagnoosi oli virheellinen - onneksi pyysin röntgeniä; pelottaa ajatella kuinka pitkään paraneminen olisi vienyt väärällä diagnoosilla. Tästä opin sen, etten tee MITÄÄN missä sormet joutuu vaaraan, kaveriporukan beachvolleyt ja muut vietän siis kannustusjoukoissa. Hölmöä olla tylsä ihminen, mut kaikki kiipeilyä haittaavat vammat aiheuttaa henkisen rohmaduksen :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos..maltti on valttia..ja saa katsoa miten tässä käy..käsi VIELÄKIN kipeä. Yllättävissä tilanteissa kova vihlaseva kipu.
      joo..Desnivelin Andalucía topo löytyy myöksin. Sain lainattua yhdeltä ystävältä. Kovasti odotan reissua...kunhan nyt käsi ensin paranee!!

      Delete